چاپ        ارسال به دوست

میلادباسعادت حضرت فاطمه زهرا س ، روز مادر و روز زن مبارک باد.

بسم‌الله الرحمن الرحیم

میلادباسعادت حضرت فاطمه زهرا س ، روز مادر و روز زن  مبارک باد.

یک روایت تکان دهنده در مورد جایگاه والای مقام مادر در اسلام:🔹 شخصی خدمت رسول خدا صلي‌الله‌عليه‌وآله عرض کرد: ای رسول خدا ! حق پدر چیست؟
🔺 حضرت فرمودند:مادامی که زنده است، از او اطاعت کنی.بعد پرسید: حق مادر چیست؟فرمودند:اگر انسان به اندازه ریگ‌های بیابان و قطرات باران و ایام روزگاران در مقابل او بایستد و او را اطاعت کند، به اندازه یک روز دوران حمل، حق او را أدا نکرده است.📚 مستدرک الوسائل، ج ۱۵ ص ۲۰۳پ ن:کسانی که پدر و مادر آنان در قید حیات هستند بدون چون وچرا و منت واجب است به آنان خدمت کرده و قدر ومنزلت انها را بدانند.واما آنهایی که از نعمت یکی از والدین یا هردوی آنان محروم هستند( مخصوصا کسانی که در دوران حیاتشان آنان را اذیت نمودند) تا آنجا که می توانند باید به نیت آنان  خیرات و مبرات نموده، و برایشان طلب مغفرت کرده و بر سر قبرشان بروند و هر آنچه  بخواهند آرزو کنند، و از کوتاهی خود در ادای حقشان نیز طلب عفو نمایند.

التماس دعا

ارادتمندم

===========================

این روز ها موضوع زن به یکی از پر کاربردترین مباحث روز تبدیل شده است،سه نظر متفاوت وجود دارد:گروه اول:متاسفانه با نگاه افراطی، شخصیت و برتری زن را (بدون هیچ قید و بندی ) فقط به موضوعات جنسی و نهایتا ابزاری و اقتصادی تعریف کرده و قبول دارند .گروه دوم :دچار تفریط شده و از تمام حقوق اجتماعی وسیاسی و آزادی های مشروع  اورا محروم دانسته و فقط وظیفه خانه داری و زاد ولد رابرای او تعریف کرده اند.
گروه سوم:نظر اسلام ناب محمدی (ص ) است که با پرهیز از افراط و تفريط می باشد ، لذا به شرح آن می پردازیم:از نظر اسلام زن از همان مقامی برخوردار است که توسط دین( اسلام ) به وی  اعطا شده است. موضع قرآن و مسلمانان صدر اسلام گواه این حقیقت است که وجود زن به اندازه مرد در زندگی حیاتی است و او نه در مرتبه‌ای پایین‌تر از مرد قرار دارد و نه آنکه از یک جهت فرودست محسوب می‌شود. اگر اثر فرهنگ های خارجی و تأثیرات بیگانه برای تخریب باورهای دینی مسلمانان و تسلطط بر انان نبود، هرگز چنین سؤالی در میان مسلمانان مطرح نمی‌شد.به منظور درک آنچه که اسلام برای زن در نظر گرفته است نیازی به آن نیست که از بدبختی‌ای که او در دوران پیش از اسلام و امروزه در دنیای متجدد به نحوی دیگر گرفتار آن است، اظهار تأسف کنیم، چون چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است.اسلام به زنان حقوق و امتیازاتی  داده است که او تحت هیچ دین و یا نظام
قانونی دیگری از آنها برخوردار نبوده ونیست.حقوق و وظایف یک زن مساوی یک مرد است امّا الزاماً مشابه آنها نیست. مساوات و مشابهت دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند. این تفاوت قابل درک است چرا که زن و مرد مشابه نیستند ولی مساوی خلق شده‌اند.
قانونی دیگری از آنها برخوردار نبوده ونیست.حقوق و وظایف یک زن مساوی یک مرد است امّا الزاماً مشابه آنها نیست. مساوات و مشابهت دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند. این تفاوت قابل درک است چرا که زن و مرد مشابه نیستند ولی مساوی خلق شده‌اند. مقام زن در اسلام، مقامی منحصر به فرد است، مقامی نوین، چیزی که مشابهی برای آن وجود ندارد. به هر نظام دیگری که می‌نگریم، به دنیای شرق کمونیست و یا به ملل دموکراتیک، درمی‌یابیم که زنان در آنجا واقعاً خشنود نیستند.مقام او در آنجا چیزی نیست که مورد غبطه واقع شود. زن مجبور است برای زنده ماندن به سختی کار کند و گاهی حتی کار مشابه مردان را انجام داده اما حقوقی کمتر دریافت می‌کند‌،زنان در ان ممالک برای همین حقوق اولیه که اسلام به رسمیت شناخته در طول دهه‌ها و قرنها به سختی مبارزه کرده‌اند، برای به دست آوردن حق یادگیری، حق مالکیت،آزادی کار کردن ، کسب درآمد او مجبور بوده است که از خودگذشتگی‌های مشقت‌باری را تحمل کند و  بهای سنگینی پرداخته است.اما علیرغم همه این فداکاریهای سنگین،در نظامهای اجتماعی غربی او هنوز نتوانسته است جایگاهی مساوی داشته باشد.زن متجدد با زور به موقعیت فعلی خود رسید، نه از طریق فرایندهای طبیعی یا توافق متقابل یا تعلیمات الهی.او مجبور بود که به زور راه خود را بگشاید و شرایط مختلف در این راه به کمک او آمد. کمبود نیروی انسانی در طول جنگها، فشار نیازهای اقتصادی و ضروریات توسعه صنعتی، زنان را مجبور ساخت که از خانه‌های خود بیرون آمده کارکرده و برای بدست آوردن قوت خود مبارزه کنند تا مساوی مرد بنظر برسد و در مسابقه حیات در کنار مرد بدود. به فرمایش شهید مطهری: گرچه ما از نظر علم و تکنولژی نسبت به غرب فاصله ها داریم و باید در این زمینه ازآنان استفاده نماییم، اما در زمینه فرهنگی و اجتماعی به مراتب از آنان پیش قدم تر هستیم و آنان باید از ما استفاده نمایند.فروپاشی خانواده ها ، آمار بالای طلاق ، افزایش بسیار فزاینده خشونت های جنسی برعلیه زنان در اماکن اموزشی، اداری و کاری ، افزایش بالای فرزندان نامشروع در کشورهایی که به زن از نگاه کالا وابزار جنسی واقتصادی نگاه می‌کنند به وفور مشاهده می‌شود و در حقیقت در بن بستی قرار گرفته اند که خود ساخته اند.قطعا مطالب بالا بدین معنا نیست که ما در زمینه مسائل فرهنگی واجتماعی مشکلی نداریم بلکه صریحا عرض می کنم‌ مشکلات عدیده ای وجود دارد و متاسفانه آنچه در شان جامعه ایرانی واسلامی است مشاهده نمی کنیم ،و نتوانسته ایم بدون پرهیز از افراط و تفريط عمل کنیم.در کشور ما مشکلات بیکاری جوانان ، ازدواج جوانان و معیشت آنان، آمار بالای طلاق  از جمله مسائل مهم واساسی هستند که متاسفانه  تاکنون مسئولین امر به درستی از عهده آن بر نیامده اند،لذا بر عهده مسئولین امر است که چاره اندیشی اساسی نمایند ،اما جوانان هم  باید اعتقاد داشته باشند که ضرورت دارد مطالبات خود را از مسئولین دنبال کرده و به فرمایش مقام معظم رهبری از هرگونه یاس ونا امیدی پرهیز نمایند.کس نخارد پشت من  جز ناخن انگشت منوالسلام 

 

 

 


١٦:٢٤ - شنبه ٢٤ دی ١٤٠١    /    شماره : ٣٤٧    /    تعداد نمایش : ٢٣٩